Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt 50-åring omhäktas

Annons


Tingrätten har omhäktat den 50-årige man som på sannolika skäl misstänks för mord på en 29-årig Piteåkvinna. Restriktionerna mot mannen ska kvarstå, beslutade rätten. Åtal ska väckas mot honom senast den 1 december.

-Jag vet inte om jag kommer att hinna till dess, utan det kan bli så att jag begär ytterligare förlängning, säger kammaråklagare Ulrika Schönbeck.

Den mordmisstänkte tänker överklaga tingsrättens beslut om restriktioner.

-Han motsätter sig inte själva häktningen, men han vill helt slippa restriktionerna, säger mannens advokat Leif Gustafsson till TT.

I dag skickas överklagandet till hovrätten för övre Norrland i Umeå. Ett beslut från hovrätten kan väntas tidigast i morgon, tror advokaten.

-Det finns inte skäl till fortsatta restriktioner. Det har ju inte kommit fram något alls nytt i dag som inte valsat runt tre gånger i massmedierna, säger Leif Gustafsson.Schönbeck yrkade i förhandlingen på förlängd tid för åtal till den 1 december och fortsatta restriktioner för den misstänkte. Gustafsson sade att hans klient motsätter sig båda. Mannen vill kunna prata med sin familj, både vid besök och per telefon, utan att ha polis närvarande. Gustafsson berättar mår "skitdåligt".

-Tänk dig själv att sitta i ett litet rum och bara få prata med mig eller polisen.

Schönbeck säger:

-Utan restriktioner skulle det finnas en möjlighet för honom att försvåra utredningen.Nya förhör ska hållas med 50-åringen i veckan, och åklagaren säger att det finns nya uppgifter att ställa mannen inför.

-Det finns nya saker, men vad det innebär vill jag inte gå ut med utan det ska 50-åringen svara för i första hand under förhöret, säger hon.50-åringen erkänner att han har orsakat kvinnans död och hävdar att det hände när de kom i gräl och han knuffade henne så att hon föll på bilens dragkrok. Att kroppen hittades skjuten har han inte kunnat förklara. Inte heller att han flyttade och brände den.

Enligt Gustafsson erkänner han vållande till annans död, och brott mot griftefrid. Det senare brottet har 50-åringen inte erkänt tidigare. Det har att göra med hur han behandlat och flyttat kroppen.
Annons