Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänks ha ofredat flera kvinnor och följt efter dem

En man är misstänkt för att förföljt flera kvinnor och sagt saker som anspelar på sex samt för ringa misshandel mot två kvinnor. Nu åtalas mannen vid Östersunds tingsrätt.

Mannen åtalas för flera fall av ofredande och sexuellt ofredande. Enligt åtalet har ha vid olika tillfällen och mot olika kvinnor försökt ta kontakt med dem utomhus. Trots att kvinnorna till exempel bytt gångväg och trottoar för att komma ifrån mannen har han fortsatt. I ett av fallen skriver åklagaren att kvinnan fått springa hem för att freda sig från mannen.

Åklagaren skriver att mannens handlade är att anse som ett hänsynslöst beteende.

Mannen åtalas också för två fall av hot mot tjänsteman. Enligt åklagaren har mannen ombord på ett tåg hotat en tågmästare, vid två olika tillfällen.

De flesta av gärningarna ska ha begåtts i en och samma kommun i länet, men också i ytterligare en kommun i Jämtlands län.