Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänks för våldtäkt på barn – rättegång i dag

Två män är misstänkta för att ha bjudit två underåriga flickor på alkohol. En av männen är dessutom misstänkt för att ha haft sex med en av flickorna, som är under 15 år gammal.

Rättegången hålls vid Östersunds tingsrätt i dag.

Enligt åtalet mot männen, som är i 20-årsåldern, har de bjudit två underåriga flickor på alkohol i en av männens bostad. Det ska ha skett på en ort i Jämtlands län i slutet av förra sommaren.

Efter att socialtjänsten fattat misstankar om sexuellt utnyttjande mot barn, då en av flickorna är under 15 år, startades en polisutredning. Det ledde fram till att en av männen också åtalats misstänkt för våldtäkt alternativt sexuellt utnyttjande av barn. Det ska ha varit i samband med att flickan och hennes kamrat bjöds på alkohol i en av männens bostad.

Av förundersökningen som gjorts framgår att männen och de två flickorna drack alkohol den kvällen.

Ingen av männen menar att det förekommit sex men båda uppger att de alla fyra druckit alkohol och befunnit sig hemma hos en av männen.

Flickorna har enligt förundersökningen berättat att de fyra pratat om deras ålder den aktuella kvällen, att de bjöds på alkohol och blev väldigt berusade, och att de hade sex.

Det kom också fram uppgifter i utredningen om att minst en av flickorna blev erbjudna pengar för att inte säga något om det som hänt.

Åklagaren åberopar bland annat utskrifter av sms och telefonsamtal som bevisning för att en av männen och flickan som var under 15 år gammal hade samlag trots att flickans ålder var känd när det hände.