Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstankarna om tjuvjakt på varg har stärkts

/

Misstankarna har stärkts mot de fem män som greps i maj misstänka för grovt jaktbrott på gränsen mellan Dalarna och Härjedalen. Det säger miljöåklagare Åse Schoultz som fortfarande väntar på provsvar.

Annons

Enligt Åse Schoultz återstår det en hel del av förundersökningen och hon vet inte när hon kan lämna besked om hon ska väcka åtal eller inte.

– Men jag kan säga att misstankarna har stärkts och att det idag inte finns något som tyder på att åtal inte kommer att väckas.

De fem männen greps i maj misstänka för grovt jaktbrott på gränsen mellan Dalarna och Härjedalen. De satt häktade i två veckor.

Däremot fanns det inget gift i de köttbitar som polisen beslagtog i samband med gripandet.

– Nej, det fanns inget gift i det kött som beslagtogs, säger miljöåklagare Åse Schoultz, som fortfarande väntar på fler provsvar från Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL.

Hon vill inte berätta orsaken till att misstankarna mot jägarna stärkts och ej eller vad det är för provsvar hon väntar på.

Männens vapen är fortfarande beslagtagna och när förundersökningen är slutförd kommer åklagaren att besluta om det ska väckas åtal.

– Jag räknar med att fatta beslut under året, säger miljöåklagare Åse Schoultz.

Männen har tidigare hävdat att de var de ute för att reka inför en kommande bäverjakt med danska jaktgäster då de greps av polisen.

Annons