Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Missnöjd med polisens insats efter inbrott

Två inbrott i Lit under helgen. Ett elverk och diesel fick tjuvarna med sig.

På Svevia hade det slangats diesel och lådor brutits upp och natten mot måndag var det inbrott i en verkstadscontainer där Infranord förvarar både verktyg och maskiner. Som används vid renovering av järnvägsbron.

– Inbrottet måste ha skett under natten till måndag. De har brutit sönder containern och tagit verktyg och ett elverk till ett värde på 20 000 kronor, säger Håkan Nilsson som driver Helmer Nilsson Entreprenad AB och jobbar för Infranord under renoveringen.

På grund av inbrottet sinkades jobbet med renovering av järnvägsbron under måndagen i väntan på ett nytt elverk. Det är andra inbrottet på två veckor i verkstadscontainern. Vid det första inbrottet fick inbrottstjuvarna med sig verktyg och bensin som de tankat ur en maskin till ett värde av 5000 kronor.  

– Man blir så förbannad. Det innebär katastrof för jobbet, säger Håkan Nilsson.

Han påpekar att han är missnöjd med polisens insats och att han själv gör allt för att få tips från de som kan ha sett något.

– Vi kommer plocka ur allt av värde ur containern, där finns grejer för 100 000 kronor. Inbrottstjuvarna fick med sig ett elverk vilket nästan är den billigaste grejen de kunnat ta, säger Håkan Nilsson.

En aluminiumvagn som används för att frakta saker på spåret användes av tjuvarna för att få med sig sakerna över bron och dumpades sedan där. Rälsbussen körde sedan på vagnen men klarade sig utan större skador.

– Vi kommer ha någon typ av vakt så det blir stopp på det här, säger Håkan Nilsson.