Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Missing People inleder förstudie om suicidprevention

Missing People Sweden startar en förstudie med syftet att utreda om organisationen kan vara en samhällsresurs inom suicidprevention.

De har i dagsläget 29 lokala avdelningar runt om i landet och antalet efterlysningar och sökinsatser för organisationen ligger i snitt på cirka 20 per vecka.

I Sverige sker cirka 1 500 självmord och mellan 10 000 och 15 000 försök till självmord årligen. En betydande andel av ärenden som Missing People Sweden behandlar avser personer som är suicidbenägna och anhöriga anger ofta en depression som en möjlig orsak till ett försvinnande.

Därför inleds nu en förstudie som ska visa om organisationen och infrastrukturen som Missing People Sweden har byggt upp är en potentiell samhällsresurs inom suicidområdet.

Förstudien är avgränsad till Västra Götaland och drivs i samverkan med bland annat Suicidprevention i Väst och Stiftelsen Kyrkans jourtjänst.