Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandlades i matbutik

Nu åtalas två män för misshandeln inne på en matbutik i Brunflo. De två männen är också misstänkta för ytterligare hot- och våldsbrott.

Annons

Två män åtalas för grov misshandel efter bråket på en livsmedelsbutik i Brunflo i början av juni. De två har erkänt att de tryckt ner den tredje mannen i en disk och sedan kastat ner honom på golvet. När offret låg på golvet slog och sparkade en av männen honom. Mannen som utsattes för misshandeln fick hjärnskakning, yrsel, smärta, blånad och svullnad i pannan. Som bevisning finns en övervakningsfilm från matbutiken.

En av de två åtalade är också misstänkt för olaga hot då han ska ha sagt till offret att denne skulle passa sig så att han inte blev dödad.

Den ene av de misstänkta åtalas också för ytterligare en grov misshandel mot offret från mataffären. Det var i mitten av april som gärningsmannen ska ha slagit mannen i huvudet med ett fälgkors. Grov misshandel menar åklagaren som anser att gärningsmannen visat råhet och särskild hänsynslöshet i sitt handlande. I anslutning till misshandeln har mannen också hotat offret för att denne inte skulle göra någon anmälan om misshandeln. Hotet har gått ut på att gärningsmannen hotat den andre med att denne skulle dö om han vände sig till rättsväsendet.

Dessutom åtalas en av männen för vapenbrott då han i en fastighet i Brunflo haft en Waltherpistol utan att ha tillstånd för denna.

Båda männen har varit häktade sedan de greps i anslutning till misshandeln på mataffären.