Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandlade man i butik

Två män har dömts för att ha misshandlat en annan man på en butik i Brunflo i början av juni. En 19-årig man döms för grov misshandel och en 21-åring döms för misshandel.

Tingsrätten bedömer att den förstnämnde visad särskild hänsynslöshet genom att denne slagit mannen i huvudet när han låg ned på golvet.

Domen omfattas även av ytterligare en grov misshandel mot samma man, i det fallet är det enligt tingsrätten klarlagt att 19-åringen slagit mannen med en momentnyckel i huvudet.

19-åringen döms även försök till stöld av medicin på en hälsocentral, övergrepp i rättssak, narkotikabrott och vapenbrott. Påföljden bestäms till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Om fängelse hade valts hade ett år och åtta månader dömts ut.

21-åringen döms för skadegörelse, rattfylleri och narkotikabrott, till sex månaders fängelse.

Båda ska betala skadestånd till mannen som misshandlats, 17 000 respektive 9000 kronor för händelsen på matbutiken. 19-åringen ska också betala 24 000 kronor i skadestånd för det andra misshandelstillfället.