Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandlade man i butik

Två män har dömts för att ha misshandlat en annan man på en butik i Brunflo i början av juni. En 19-årig man döms för grov misshandel och en 21-åring döms för misshandel.

Annons

Tingsrätten bedömer att den förstnämnde visad särskild hänsynslöshet genom att denne slagit mannen i huvudet när han låg ned på golvet.

Domen omfattas även av ytterligare en grov misshandel mot samma man, i det fallet är det enligt tingsrätten klarlagt att 19-åringen slagit mannen med en momentnyckel i huvudet.

19-åringen döms även försök till stöld av medicin på en hälsocentral, övergrepp i rättssak, narkotikabrott och vapenbrott. Påföljden bestäms till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Om fängelse hade valts hade ett år och åtta månader dömts ut.

21-åringen döms för skadegörelse, rattfylleri och narkotikabrott, till sex månaders fängelse.

Båda ska betala skadestånd till mannen som misshandlats, 17 000 respektive 9000 kronor för händelsen på matbutiken. 19-åringen ska också betala 24 000 kronor i skadestånd för det andra misshandelstillfället.