Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandlade gravid kvinna

Mannen drog ner kvinnan under vattnet i badkaret och misshandlade henne när hon var gravid. Han döms nu av tingsrätten.

Våldet mot kvinnan har, enligt domen, inte varit särskilt allvarligt. Men att den 26-årige mannen under lång tid och systematiskt utsatt kvinnan för ofredanden och upprepad kränkning gör att tingrätten sammantaget dömer honom för grov kvinnorfridskränkning.

Vid ett tillfälle, när kvinnan var gravid med parets barn, försökte mannen hindra kvinnan att lämna bostaden. När han höll fast henne och puttade henne fick hon blåmärken på armar och rygg.

I oktober 2012 låg kvinnan i badkaret i bostaden. Den nu dömde mannen kom in i badrummet, drog ner kvinnan under vattenytan och slog henne på armen. Tingsrätten ser gärningen som misshandel och att det är försvårande att parets gemensamma barn fanns i bostaden vid tillfället.

Den 26-årige mannen döms till skyddstillsyn med samhällstjänst i 140 timmar. Han ska även betala 30 000 kronor i skadestånd till kvinnan.