Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandlad under matlagningen

En man i 55-årsåldern döms till åtta månaders fängelse efter att ha misshandlat en närstående kvinna.

Dagen innan släpptes han villkorligt från fängelset där han satt för ett annat brott.

De två ska ha träffat en bekant kvinna på stan i samband med att de handlade mat och sprit för att laga middag till kvällen. De bjöd hem henne till lägenheten i en tätort i Östersunds kommun. Offret har berättat att de drack en del och blev berusade. Deras gäst drack desto mindre.

Samtidigt som mannen stod och lagade mat gick de två kvinnorna ner i tvättstugan. När de kom tillbaka frågade offret om maten var klar varpå mannen exploderade och kastade henne på golvet, sade att han höll på med maten och attackerade hennes fotled så att hon fick en fraktur.

Både offret och kvinnan som gästade dem vittnar om detta. Tingsrätten väljer att tro på dem och anser att mannen löper stor risk att falla tillbaka i liknande brottslighet. Därför blir han kvar i häktet fram till dess att fängelse blir aktuellt igen.

Den vittnande kvinnan, parets gäst, säger i förhör att ordet på stan är att han kommer att vara arg på henne när han kommer ut igen.