Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandel efter svampstuvning

Han åt svampstuvning, drack vin och misshandlade kvinnan. Hon ville reda ut det hela på egen hand.

Paret gick hem till kvinnan på en adress i norra Jämtland för att dricka vin. Snart började slagen regna över henne. Den knappt 70-årige mannen slog henne med knuten näve i ansiktet och sedan på armen när hon försökte försvara sig. Kvinnan ringde 112.

Polisen kom till platsen och kände tydligt hur de luktade alkohol.

Kvinnan blödde från örat och var öm på handen även i dagarna som följde.

Det hela blev en rättsak där mannen stod åtalad för misshandel.

Under förundersökningen sade kvinnan att mannen oprovocerat slagit henne upprepade gånger med knuten näve. Mannen i sin tur sade att han inte mindes något eftersom han ätit svampstuvning och druckit alkohol. Detta i kombination, hävdade han, kan leda till minnesförlust.

I rättssalen säger kvinnan i motsats till tidigare att hon var den som först slagit mannen med öppen hand. Och att han därefter "med all rätt slagit två gånger tillbaka". Kvinnan hävdar att hon överdrev under förundersökningen eller att poliserna kanske vilseledde henne. Hon tycker att det är förargligt att mannen blivit frihetsberövad då de kunnat lösa det hela själva. Till saken hör att mannen dömts för misshandel på kvinnan vid två tillfällen tidigare.

Tingsrätten väljer att inte tro på mannen som i sitt minnestöcken säger att han aldrig skulle skada kvinnan. Inte heller tror tingsrätten på kvinnans i efterhand förskönande historia.

Att äta svampstuvning och förlora minnet är dessutom inte en godtagbargrund för att misshandla. Mannen döms till 2 månaders fängelse.