Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miss Li med rymlig pianopop

Miss Li

Torget

Torsdag
3

Första gången jag såg Miss Li var i hennes hemstad Borlänge 2008. Då var fansen många och hängivna framför scenen. Då kändes det som om hon skapat ett eget epitet, en slags Miss Li-charmighet. Nu, två år senare, som årets första artist på Torget, var det intressant att se om hon skulle vara sädär märkbart spralligt även nu. Och visst. De små skutten fanns där, det hårda plinkandet på det lilla vita pianot och rivet i rösten. Det kändes dock som om scenen och ytan tog över mer än vad bandet gjorde. Det saknades den där varma stämningen som får de glädjesprudlande låtarna att komma till sin rätt. Publiken strömmade in successivt och växte till slut till sig, sjöng med lite här och där, men fyllde inte riktigt i allt som behövdes för att kicka igång det helt och hållet.

Dock bör bandet berömmas för sin energi och förmåga att skapa sväng på ett lätt sätt. Huvudpersonen själv var klädd i vitt och svart, men bevarade det färgstarka som en Miss-Li lyssnare behöver.

Sist av allt på konserten, efter både Ba ba ba och Oh Boy, drog bandet igång CCR:s I put a spell on you. Vandrandes över det perfekta yrantorget kändes musiken ganska bra för hjärtat ändå.