Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miss Li

”Dancing the whole way home” (National)
Betyg: 4

Annons

Missen från Borlänge, Dalarna hör onekligen till Sveriges mest produktiva artister. ”Dancing the whole way home” är hennes fjärde studioalbum sedan upptäckten 2006. I somras charmade hon brallan av allsångspubliken på Skansen, för att kort därefter göra samma sak med Lars Winnerbäck-fansen under hans folkparksturné.

I intervjuer aviserade Miss Li att hon skulle ta det lugnare framåt hösten, men redan ett halvår senare ligger alltså ytterligare en skiva färdig att matas ut till den nyfrälsta beundrarmassan. Det rappa utgivningstempot skulle kunna vara av ondo, men har hittills inte tummat på kvaliteten.

Nej, i stället är 26-åriga Linda Carlsson tillbaka med ett album som känns mer genomarbetat än hennes tidigare. Parhästen Sonny Boy Gustafssons arrangemang är rakt i genom geniala med gitarrer, stråkar och blås som inte sällan påminner om 60-talets Beatles.

Pianot är nedtonat den här gången, och de snygga melodierna mindre struttiga. I cocktailpoppiga ”Bourgeois Shangri-La” sjunger Miss Li mot ”Idol”-tvåan Amanda Jenssen, och det är omöjligt att inte bedåras av de båda sångerskornas coola, klösiga stämmor.

Min enda invändning mot ”Dancing the whole way home” rör texterna, som trots sitt personliga innehåll ibland känns lite platta.

Mer läsning

Annons