Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miss av Martinsson i VM

Emil Martinsson fick ingen vidare start i VM i Spanien. Den rutinerade Strömsundsskytten sköt ett skott för sent i första serien över 50 meter, vilket innebar att det tog i planket med en nolla som resultat.

Det som hade kunnat bli 297 poäng totalt för svensken i de långsamma loppen (som skjuts med salongsgevär), är nu i stället 287 inför de snabba loppen som avgörs under onsdagen.

– Emil berättade att han var väldigt anspänd i början och det såg lite skakigt ut där i förhållande till hur han sköt senare. Sedan var han sen på flera skott i början. Han är ju i en grym form, så jag vet inte om han blev för noggrann och inte ville sätta skott som inte var helt perfekta, säger sportchefen Jonas Edman.

Likaledes erfarne grenkollegan Niklas Bergström sköt också under sin förmåga, men han krigade på hela vägen och stannade på 292 poäng.

Vi sparar dock det bästa till sist. Rickard Johansson är den tredje svensken i viltmålets running target och han presterade rena drömresultatet under måndagen.

Johansson noterades för 297 av 300 poäng – bara en skytt var bättre.

– Rickard gjorde ett fantastiskt bra resultat. Han såg lugn ut, säger Jonas Edman.