Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minst kval för Frösö efter seger mot Iggesund

Efter en bra säsong i division 3 mellersta Norrland herr i fotboll är Frösö nu åtminstone klart för kval. Det efter seger, 3–1 (2–1), på hemmaplan mot Iggesund.

Frösös tränare Anton Olofsson kommenterade matchen:

– Iggesund är starka i inledningen av matcherna men jag tycker att vi kommer ut minst lika bra som dem. Vi står upp i närkampsspelet på en föredömligt sätt. Ledningen kommer, som så många gånger förr, på en fast situation där vår stekhete anfallare Christoffer Nilsson Ihrén rakar in ledningsmålet. Tyvärr slappnar vi av direkt efter, tappar bollen centralt i ett känsligt läge och de kvitterar på ett riktigt fint distansskott. Genom hela matchen har vi ett livsfarligt djupledshot i nämnde Christoffer och 2–1 kommer efter att han snappat upp en sådan djupledsboll och avslutat kliniskt. Efter paus kontrollerar vi händelserna på ett föredömligt sätt. Jesper Andersson sätter 3–1 efter ett långt inkast, vi stänger butiken och avgår med en i mitt tycke kassaskåpssäker och fullkomligt rättvis seger. Tvåmålsskytten ”Chrille” gör återigen en fantastiskt matchen men han är långtifrån ensam. Hela laget förtjänar beröm men jag vill särskilt lyfta vårt mittbackspar för dagen, Alexander Nilsson och Joel Lundström.

Jesper Andersson och Christoffer Nilsson Ihrén 2 gjorde målen för Frösö, medan Wais Maihanparast nätade för Iggesund.

Resultatet innebär att Frösö fortsätter toppa tabellen och Iggesund ligger på tredje plats i tabellen.

Frösö tar sig an Alsen i nästa match borta lördag 21 september 14.00.