Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesvärt framträdande

/
  • Nina Persson och hennes A Camp bjöd på Yrans mest stillsamma konsert på Stortorget under fredagsnatten.

A Camp

Stortorget

Fredag

Annons

Är det någon som ska lyckas trollbinda en publik, halv ett på natten, så är det Nina Persson och hennes projekt A Camp. Även om scenen på Dtortorget kändes lite för stor, så var hennes framträdande minnesvärt.

Stundtals var det också en briljant uppvisning i vacker musik och vackert framträdandet. Men den riktiga kontakten med publiken uteblev. I stället får vi ett vackert framträdande, stora gester och musik som kan få de hårdaste machomännen att torka bort en tår från kinden.

Ljuset från scenen går nästan helt och hållet i blått. Nina Persson själv ger en uppenbarelse av en gudinna där hon står med silverdiadem och med en röst som knäcker de flesta.

Men stundtals blev det ändå rätt lamslaget. Vad det egentligen berodde på är svårt att säga. Kanske kan det vara den yliga kvällen och att folk runt omkring i publiken smågäspade ideligen. Eller så kan det ha berott på att Nina Persson fått en för stor scen. Kanske skulle hon ha haft en mer intim. Naturligtvis vaknar publiken till i "I can buy you", men det är så dags då. Lite synd är det. För rent musikaliskt var konserten spröd och bedårande, nästan till bristningsgränsen.

Mer läsning

Annons