Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesskylt över fällda lärkträd

En fem år lång kamp för Rolf Svedberg, Ann-Marie Häggblad och Eivor Nordman har fått sitt slut. På tisdagen sattes den sista biten upp på skylten som ska berätta om Hornsbergs gamla skola och parkområde.

LT har tidigare berättat om protesterna mot att ta bort lärkträden i Hornsbergsparken, en protest som visade sig vara lönlös då träden fälldes och ett äldreboende nu är byggt i parken. Rolf Svedberg, Ann-Marie Häggblad och Eivor Nordman var emot byggandet av ett äldreboende och såg hellre att en förskola byggdes på platsen så parken kunde utnyttjas av barnen.

– Vi sätter upp skylten för att visa vad som funnits här innan och trots att det numera är ett äldreboende här så har fortfarande vem som helst rätt att vistas i parkområdet runtomkring, säger Rolf Svedberg, en av initiativtagarna.

Skylten är gjord av ett av parkens nedhuggna lärkträd och visar en beskrivning av området samt information om att parken är allmän plats.

På platsen har det sedan slutet av 1800-talet funnits en skola som revs 1962 för att ersättas med en ny skola som sedan revs 2005.