Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Bertil Kristoffersson, Fåker

Så har då den mest arbetsamma människan lämnat detta jordeliv. Från en lillpöjks småben som fick valla korna från Måläng till Svedjebuan i Oviksfjällen, till vägarbetaren som byggt flera av stadens vägar, till skogsarbete och vaktmästartjänst, för att slutligen även arbeta som pensionär och då som tidningsutdelare.

Annons

Men det var hemmet, frun och familjen som stod Bertil närmast. Han månade om de sina och fanns alltid till hands både för familjen och även för alla andra som behövde. Allt från snickeri till att finnas till. Många är de ungdomar som funnit en plats hos Bertil under hans tid som vaktmästare och många, många år efter att han avslutat sin tjänst hörde före detta elever av sig för en pratstund, något som Bertil alltid tog sig tid till.

Hans fritidshus i Losjön höll han varmt om hjärtat och all tid han spenderade där med sin familj har resulterat i flera husbyggnader, som han från eget huvud designat och byggt upp. Många är de minnen som pappa byggt upp för oss, minnen som vi nu får hålla hårt i för att vara så trygga som han fick oss att känna. Bertil var familjens stomme, han som fixade med allt åt oss alla, som ordnade fester och sammankomster, som besiktade bilar och skjutsade barnbarn.

Men ibland fanns tiden till att bara vara. Då reste Bertil och hans fru mycket, både i Sverige och utomlands. Många var de resor de gjorde tillsammans med vänner och de hälsade på vänner och bekanta både när och fjärran.

Det finns så mycket man kan säga om en man som genom sitt liv ömt vårdat sin familj och satt oss först i alla lägen. Hur ska vi göra honom rättvisa? Kära pappa, från en urstark jämte som sprang på myrar lätt som en fjäder med de hemliga ställena i sin hjärnkarta till stor familjefar har han nu under flera år vårdats främst i hemmet av vår kära lilla mamma. Ni höll ihop i vått och torrt i mer än 60 år, men nu har pappa fått sluta sina ögon och hans kamp är över.

Vi ska för alltid minnas alla hans kloka ord och hans varma, öppna famn om att inget är omöjligt. Nu åker han på sin längsta semester.

Så kära pappa, så ser vi det…

Familjen

Annons