Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Willis Roos, Östersund

Den 24 maj 1938 i Lit föddes vår far Willis Roos.

Hans pappa Karl var konstnär och träsnidare. Mamma Greta skötte både hushållet och arbetade i familjens träverkstad. Snart kom också lillebror Sune. 1944 flyttade familjen till Hammerdal där de bosatte sig på "Täppan".

Ungdomsåren var trots krigstider lyckliga och tidigt grundades pappas motorintresse. Drömbilen genom livet var Citroën Berliner 11, som trots många bilaffärer bara stannade vid en dröm. Vår pappas intresse av att göra affärer väcktes tidigt. Han arbetade på Ica i Hammerdal och senare på Tempo i Östersund.

Detta kom att forma Willis karriärsval då han under 1960-talet utbildade sig vid Påhlmans handelsinstitut i Stockholm.

Färdig med studierna började han arbeta som konsulent på Köpmannaförbundet i Sundsvall där han 1967 träffade Eva. 1970 föddes Kalle och den nyblivna familjen flyttade till Östersund och en tjänst som varuhuschef på Kärnan.

1974 föddes Mia och Willis började på Länets försäkringsbolag. 1980 föddes sonen Jon.

Vi som kände Willis kan förstå varför han blev ett med sitt kall. Beväpnad med en smittande personlighet och ett öppet sinne tillbringade han mil efter mil på ensliga landsvägar. Tusentals kaffekoppar i lika många jämtländska hemman. Han var en mycket duktig försäljare.

1983 separerade Willis och Eva och några år senare gifte sig pappa med Vilhelminatösen Mildred.

Pappa Willis levde ett sunt liv. Han älskade att vistas ute i skog och mark. Plocka mylta med vännerna på Älgflon eller leta efter guckusko i skogarna längs Stuguvägen. Han var också en flitig motionär som genomförde 18 Flyktinglopp, ofta i tävling med lillebror eller kamraterna.

Pappa var en mycket kärleksfull och omtänksam person. Han hade en positiv livssyn och trodde gott om andra. Han visade alltid sin kärlek och stolthet över oss barn och Mildred.

År 2009 fick pappa diagnosen Alzheimers sjukdom. Genom hela sjukdomstiden bibehölls hans karaktär och vi kunde glädjas åt hans kärleksfulla ögon när vi kom på besök. När vi inte funnits på plats har pappa överösts av Mildreds kärlek, något som vi barn är oändligt tacksamma över. Nu har pappa kört sitt sista lopp och äntligen kommit i mål.

Han är och kommer att vara saknad. Vila i frid.

Barnen Kalle, Mia och Jon