Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Sven Rune Johansson, Järpen

Rune föddes i Östersund och växte upp i banvaktsstugan i Slagsån. När hans far blev pensionerad från järnvägen flyttade familjen till Hägra. Under den tiden fick Rune vara med på flottning i Hissmofors och en tid senare flyttade familjen till Östersund, där Rune fick jobba som springgrabb på ett konditori.

När Rune var 15 år följde hans far med honom till Sundsvall där han mönstrade på till sjöss. Han fick då börja i mässen.

Efter ett antal år till sjöss fick Rune göra lumpen i Norrtälje. I Stockholm träffade han sitt livs kärlek May-Lill. 1954 gifte de sig i Hjorthagens kyrka, därefter fick de en ny lägenhet i Vällingby. 1956 föddes dottern Eva-Iréne.

Efter lumpen började Rune jobba som kock i olika restauranger i Stockholm.

Rune var bland annat anställd som kock på anrika Riche och jobbade med Thore Wretman. Rune ville få mer tid för familjen och han valde att jobba på Vällingehus i Vällingby. Där avancerade han till att bli köksmästare och även styckmästare. När han blev äldre ville han bara jobba med lunchrestauranger för att slippa kvällar och nätter.

1990 flyttade han och hustrun May-Lill upp till dottern i Järpen. Där köpte de banvaktsstugan i Svensta, här hade han som barn vistats mycket.

Rune fick jobb på Kallgården som kökschef fram till sin pensionering.

Innan han gick i pension fick han besvär med sina lungor och astma.

Rune var alltid omtänksam och värnade alltid om de sina. Han hade jobbigt med sin andning och föredrog att vara hemmavid. Rune var alltid glad och tillmötesgående, klar i huvudet och med på noterna in i det sista. Han lämnade oss den 25 februari i stor sorg och saknad.

Hustrun May-Lill

Dottern Eva-Iréne

Svärsonen Lars