Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Sonja Huczkowski, Östersund, 78 år

Vår älskade mamma Sonja Huczkowski, född Larsson, 78 år, Östersund, avled efter en tids sjukdom den 2 maj 2014, med sin dotter vid sin sida.

Sonja och hennes syster Vanja föddes och bodde i Undersåker fram till sin mors bortgång 1947. Därefter bodde Sonja hos en moster i Åsan fram till 1952. Då tog pappa Staffan Larsson både Sonja och Vanja till Vålådalen där de fick arbete.

Några år senare träffade Sonja Henrik Olsson och fick dottern Irene. De bodde då i Lugnvik hos hans föräldrar och Sonja arbetade i Lugnviks konservfabrik. De gick skilda vägar. År 1959 träffade Sonja Erik Eriksson-Lindberg och fick barnen Monica och Kent. Efter Kents födelse fick Sonja arbete på Björkbacka ålderdomshem där hon arbetade troget fram till 1997.

Flytten till ett hus i Odensala 1970 var en glädje för hela familjen. Blommor och trädgård var ett stort intresse. Sedan kom de första barnbarnen som hon gärna tog med på äventyr.

I slutet av sjuttiotalet började Sonja köra taxi. 1982 gick Sonja och Erik skilda vägar. Sonja flyttade till Lugnvik där hon bodde fram till 1989. Då hade hon träffat Mats Huczkowski som hon gifte sig med och flyttade till Östbacken. Sonja blev själv taxiägare och drev rörelsen tillsammans med Mats. Hon hade hittat sin livskamrat och de delade många intressen som hundar, jakt, fiske, svamp och bärplockning. 1998 blev ett tufft år då Mats blev sjuk och sedan gick bort 1999.

De kommande åren hade Sonja stort stöd av sin syster Vanja samt dottern Irene. Trots motgångar var Sonja glad att få umgås med de yngre barnbarnen och som hon gärna hade hos sig. 2003 gick dottern Irene bort vilket innebar en stor sorg. Sonja flyttade då till Svenstavik där syster Vanja bor. De delade många intressen, var aktiva i PRO, åkte på resor, där även dottern Monica var med många gånger.

Då orken började svikta önskade Sonja att få flytta till Östersund, vilket hon gjorde i början på 2013 och för att komma nära dottern Monica som varit henne behjälplig många gånger. Sonja trivdes i sin nya lägenhet och fick kontakt med gamla vänner som förgyllde hennes vardag. För Sonja var inget omöjligt, hon var en god vän och lyssnare.

Du är vår mamma!

Monica och Kent