Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Ruth Gärdin, Östersund

Den 18 februari avled Ruth Gärdin i en ålder av 74 år. Hon föddes den 6 september 1945 i Ytterån, där hon växte upp. Ruth var dotter till Maj och Gunnar Gärdin.

Som barn var Ruth livlig och påhittig och höll föräldrarna sysselsatta. Hon gick i skola i Ytterån och senare i Östersund. Som tonåring arbetade hon på Konsum och på bensinstationen i Ytterån. Ruth fick två syskon; Ingrid och Olov.

Hon utbildade sig senare och hade anställning inom kontor och administration. Hon var noggrann och en omtyckt arbetskamrat. Ruth var tidigt engagerad i Filadelfiaförsamlingen i Ytterån och flitigt med bland sångarna i församlingen. Familjen sjöng ofta tillsammans i olika sammanhang.

Ruth gifte sig och bildade familj. I samband med att hon fick sin dotter Camilla upptäcktes att Ruth hade en muskelsjukdom, som så småningom ledde till att hon blev rullstolsburen. Men trots detta hade Ruth ett mycket gott och lättsamt humör. Hon tyckte aldrig att det blev bättre av att klaga.

Ruths stolthet i livet var dottern Camilla, hennes man Mattias och deras tre barn, Love-Lee, Noa och Amos.

De senaste åren var Ruth bosatt i Östersund och var medlem i EFS-kyrkan där. Ruth lämnar ett stort tomrum efter sig bland släkt och många vänner.

Ingrid