Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Ruth Gärdin, Östersund

Jag kom till Ruth en sommar för att ge assistans i att göra det som hennes händer och ben inte kunde göra - det slutade med att hon gav mig assistans i att tänka det som min hjärna inte kunde tänka och se det som mitt hjärta i min brådska inte kunde se.

En sommar blev till många år av Ruths assistans till min hjärna och mitt hjärta. I mitt stressiga och hetsliga liv assisterade hon mig i att börja vandra nära marken för att se Guds under. I min iver att rädda världen på andra sidan jorden hjälpte hon mig att se hur man kan förändra världen just där man är på det sätt hon levde sitt liv; med omsorg, kärlek och tålamod.

I min största rädsla för att bli stillasittande lärde hon mig genom sitt exempel att stillasittande inte betyder att man inte kan ta sig själv och andra framåt. Sin assistans till mig gav hon alltid med en otrolig vishet, en fantastisk humor och med ordvitsar som skulle ha utformat en bok, värd för alla att läsa.

Ruth lärde mig hur man kan lyssna på andra människors bekymmer och svårigheter trots att man själv står inför de största utmaningarna. Genom sin styrka gjorde Ruth mig till en starkare människa; hennes tillit till Gud tillsammans med hennes inställning ”man måste välja om man vill vara en vinnare eller ett offer” kommer för alltid hjälpa mig igenom livets svåraste omständigheter.

En del av Ruths hjärta och hjärna kommer alltid finnas kvar på denna jord och jag är evigt tacksam över att ha fått lära känna en sådan ängel medan hon var här.

Hanna Sjödin