Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Rune Salomonsson, Sveg

Vår älskade make, far, farfar och svärfar Rune Salomonsson har gått ur tiden.

Rune var född och uppväxt ”Uppiåsen” i Lillhärdal, tillsammans med en syster, Klara och två bröder, Stig och Per-Erland.

I mitten av sextiotalet så förolyckas Runes far Erik samt Per-Erland i en trafikolycka som tog familjen hårt.

1951 träffade Rune sin blivande fru Bibbi för första gången, den dagen som hon fyllde 15 år. Tillsammans fick dom två söner, Per och Lars.

Rune började sin yrkesbana i skogen när han var 13 år gammal genom att köra timmer med häst. Det blev långa turer med start långt innan solen gått upp, och blev han borta för länge så lovade dom äldre att åka och titta efter honom. Han berättade att det var lite kusligt att dra iväg själv i mörkret, men hade som tur var sällskap av hästen.

1959 började han sin affärsbana genom att ta anställning hos Pelle Sjöström på Sjöströms Radio&TV. Tv:n slog igenom och blev på några år allt mer vanlig i hemmen, så det blev även där sena nätter med leveranser samt montering av antenner runt omkring i Härjedalen. Det fanns nog inga hem som inte Rune varit och besökt under arbetet.

1985 startade Rune tillsammans med sönerna Per och Lars företaget Salab, där han kom att jobba fram till sin död vid 89 års ålder.

Rune var en arbetsmyra som inte kunde sitta stilla, tusen projekt som gärna skulle bli klart igår.

Rune åkte mycket längdskidor i yngre dar och tävlade en del runt om i landskapet. Ett brons i USM bevittnar om hans talang.

Rune hade många hamiltonstövare, men det var nog ändå älgjakten som blev det största intresset och många älgar samt björnar har fått se sig besegrade.

Det var jaktkojan i Pärluggen som han helst ville åka till när andra pratade om utlandssemestrar. Rune fick ett fint avslut då han även hann med några dagar på årets älgjakt.

Familjen