Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Rune Karlsson, Bräcke, 87 år

Rune föddes i Svedje, Kövra, Myssjö församling år 1926, son till Karl och Märta Karlsson som den yngste i en skara av sex barn.

Under sin uppväxt fick han hjälpa till på gården men han hade sin lilla oas där han började snickra och tillverka litet olika träsaker.

Rune var en duktig musiker och hanterade sitt dragspel med flitiga och snabba fingrar. Hans orkester, Runes trio, spelade på den tiden litet varstans på logbaler, kalas och andra tillställningar.

Rune träffade sin blivande fru Siri som då jobbade på kaféet i Myrviken. Siri härstammade från Sösjö i Bräcke och när det var dags för henne att flytta tillbaka hem följde Rune med.

Rune arbetade som snickare i hela sin verksamma tid både på trähusfabriken som fanns i Bräcke och sedan inom kommunen. Han var en mycket kunnig, noggrann och pålitlig person både som arbetskamrat och vän. Många är vi som har fått hjälp och råd av honom.

Hemmet var öppet för de barn som behövde en dagmamma. Där trivdes barnen. Rune engagerade sig också i dem och hittade på saker och gjorde trivseln och tryggheten i hemmet god. Kontakten med dagbarnen har även fortsatt när de växt upp och ända tills Rune slutade sina dagar.

Rune och Siri hade sitt smultronställe i Grönviken. Varje vår när snön smält bort flyttade de dit ut och bodde där långt in på hösten. Där trivdes Rune. Han odlade blommor i sitt växthus. Rabatterna skötte han med varsam hand och gräsmattan var alltid fin och nyklippt. Vackra sommarkvällar tog de båten ut på sjön och fiskade.

Rune blev änkeman helt plötsligt år 2005 och saknaden efter hans kära Siri blev stor.

Vår bekantskap med Rune växte när vår pappa Olle, Runes bror, blev sjuk och gick bort. Bekantskapen och umgänget med Rune och även med Siri har varit varm, god och trivsam och efter Siris bortgång blev det ännu starkare. Vi har haft många trevliga stunder tillsammans med skratt, tårar och olika diskussioner.

Saknaden efter vår käre farbror Rune blir stor för oss och även för många andra släktingar och vänner.

Sigbritt, Sture