Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Maria Eliasson, Frösön

Maria Eliasson, Frösön, har lämnat oss i en ålder av 59 år. Hon sörjes närmast av sambo, barnen med familjer, syster och mamma.

Maria föddes och växte upp i Föllinge tillsammans med mamma, pappa och sin yngre syster, Lena. Hon började efter avslutad skolgång att arbeta inom vården. Hon utbildade sig till undersköterska och jobbade först i Föllinge, men sedan flyttade hon till Ösmo, söder om Stockholm och fortsatte inom vårdyrket.

I Ösmo träffade hon den man, som kom att bli far till de tre barnen. Hela familjen flyttade sedan tillbaka till Föllinge. Så småningom när barnen växt upp och hon och barnens far hade gått skilda vägar, flyttade Maria till Frösön, där hon fram till sin död bodde tillsammans med sin sambo, Micke.

Maria begåvades också till sin stora glädje med tre barnbarn, som hon älskade att träffa och utbyta tankar med, pyssla tillsammans med och utrusta med stickade och virkade dockkläder. "Barnen förstår så väl mina tankar och ställer så kloka frågor". De stunderna var mycket viktiga för Maria.

Maria hade många intressen. Hon var kreativ, målade och byggde upp minimiljöer, som hon skulle trivas i. Ofta var materialet från skogen, där hon älskade att vistas. När tiden räckte till och värken inte var alltför svår lade hon gärna sin energi på sina blommor, och hon hade börjat planera för sommarens balkong. Hon var mån om naturen, djuren och de vilda blommorna.

Vår familjs fritidshus vid Lövsjön, och tiden där på somrarna, var ofta i hennes tankar, och hon längtade alltid dit. I gamla hus och miljöer kände hon en tillhörighet. Då ville hon forska vidare i historien och släkterna och släktforskning blev i slutet av hennes levnad hennes största intresse. Glädjen i musiken hade hon sedan barnsben och hon sjöng alltid eller lyssnade på musik när det var möjligt

Vid Marias sida stod de senaste tolv åren Micke, som varit hennes största stöd under många smärtsamma perioder. Hennes liv blev alltför kort, och tog ett abrupt slut, men hennes minne lever kvar hos oss alla. Hon hade många trofasta vänner som, liksom vi i familjen, känner en stor tomhet. Nu får hon lyssna på skön musik, och hon får träffa pappa och hunden Kita. Tack Maria.

Familjen genom mamma