Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Mandorf Larsson, Svenstavik

Mandorf "Manne" Larsson föddes 1924 i Galhammar, Svenstavik, som näst yngst av sju syskon.

Redan från mycket unga år var det naturupplevelser, främst i form av jakt och fiske, som intresserade Manne. Detta visade sig även i yrkesvalet, då han tidigt började arbeta i skogen. Han var väl bekant med de flesta hörn av Jämtland eftersom hela länet var hans arbetsfält som skogstaxerare.

För snart 65 år sedan fångade en ung kvinna vid namn Barbro Klöfver från Åsarna hans uppmärksamhet. Kärlek uppstod och på hösten 1951 fick han så sin Barbro då de gifte sig. Efter bröllopet bodde paret på hans föräldragård och skötte om jordbruket parallellt med att Manne arbetade i skogen. I februari 1962 stod deras nybyggda hus klart, som kom att bli deras gemensamma hem i över 50 år.

Manne och hans Barbro fick fyra barn, tre söner och en dotter. Så småningom kom även barnbarn och barnbarnsbarn, något som skänkte honom mycket glädje. Han var historieberättare med underbar humor och vi alla i familjen har många gånger suttit i hans trygga famn och lyssnat på någon av hans spännande eller humoristiska berättelser.

Förra året började hälsan att svikta. Manne har fått mycket fin omvårdnad, först på Bergsgården och senare på Myltblomman i Svenstavik.

Vi kan inte annat än att känna glädje och tacksamhet över en så fin fadersgestalt och förebild som Manne var.

Familjen