Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Lennart Almgren, Krokvåg

Lennart Almgren har efter en flerårig sjukdom avlidit i en ålder av 70 år. Han var liksom sina syskon född och uppvuxen i Krokvåg, Hammarstrand. Son till Gustav och Dagmar Almgren.

Han blev bygden trogen hela sitt liv. Familjens tradition med skickligt hantverksarbete fullföljdes av Lennart. Han utbildade sig tidigt till snickare, ett yrke han fortsatte med resten av livet. Hans första jobb var deltagande i bygget av Östersunds sjukhus. Efter det bildade han team med sin far Gustav. Otaliga är de hus i Östjämtland som blev byggda eller renoverade av far och son Almgren. Lennart var känd för att utföra sitt arbete med stor precision och noggrannhet.

Längre fram i arbetslivet blev han anställd på jordbruket Västigården i Krångede, där det handlade om snickeriarbeten och deltagande i mjölkproduktionen. Han gillade att arbeta med och i närheten av djur.

Även om Lennart blev barnlös tyckte han mycket om barn. Han agerade ofta som omtyckt och påhittig lekledare. Han var mycket allmänbildad och en ”fena” på korsord.

Längre fram i livet övertog Lennart den vackert belägna fastigheten på Mohemsvägen av brodern Gunnar vid hans frånfälle. Där fanns redan tidigare pappa Gustavs snickeriverkstad. Han fortsatte med Gustavs tradition att ställa till med ”kolbullefester”. Mycket populärt för oss övriga. Han övertog även familjens sportstuga vid Gerilån där han trivdes och i perioder vistades en hel del.

Lennart hade en mångbottnad personlighet. Den visade sig i en fin humor med ibland ironiska inslag, slagfärdighet, värme och medkänsla.

Under sitt sista år i hemmet i Krokvåg hade Lennart god hjälp av hemtjänstpersonal och Storsjögläntan. Sin sista tid bodde han på korttidsboendet Eken i Hammarstrand. Där blev han väl omhändertagen. Men han längtade hem.

Lennart sörjes närmast av systrarna Gunborg och Elisabeth och fosterbrodern Sören med familjer, släktingar och flera goda kamrater. Han kommer att vara mycket saknad.

Syskonen genom Göran