Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Lars-Göran Larsson, Danderyd

Lars-Göran Larsson, fd rörentreprenör i Järpen, har avlidit. Han sörjes närmast av hustrun Gun, sonen Jerker och dottern Linda med familjer.

Entreprenörskapet fick abrupt avslutas när sjukdom blev en del av livet.

Sina första levnadsår tillbringade han i Häggenås, tillsammans med föräldrarna Artur och Linnéa Larsson och syskonen. Barnaskaran ökade och behovet att satsa på en lite större gård blev nödvändigt. Det blev i Bleckåsen, Alsen. Lars-Göran hade då hunnit bli 10 år.

Som så vanligt var vid den tiden fick barnen tidigt börja hjälpa till med på en bondgård förekommande sysslor. Att under slåttern köra släpräfsa med hästen Pontus förspänd var något Lars-Göran tyckte var roligt och som han gärna återkom till och berättade om.

I skolan gick det bra för honom men med dåtidens brist på möjligheter att studera vidare blev det i stället några års arbete i skogen tillsammans med sin far. Glädjen, när han tjänat ihop så mycket pengar att han kunde köpa en moped, gick inte ta miste på.

Efter några år blev det utbildning till rörmontör vid Verkstadsskolan i Östersund och därefter följde anställningar först hos Lindroths i Järpen och senare Olja och Sanitet på Frösön. Studielusten fanns där hela tiden och vid 26 års ålder bestämde han sig för vidareutbildning vid dåvarande John Ericssonskolan i Östersund. Därefter fick han återigen anställning på Lindroths i Järpen, med ansvar för offerter och diverse tekniska lösningar.

1977 bestämde han sig för att bli sin egen. Då hade han hunnit med att bilda familj och han var far till två små barn, Jerker född 1971 och Linda född 1975. Att vara sin egen passade honom alldeles utmärkt trots långa arbetsdagar och ibland fick både kvällar och nätter tas i anspråk. Den fritid som fanns ägnade han till stor del åt fiske i Häggsjön, där familjens fritidshus finns. En del resor blev det också, både längre och kortare.

2001 inträffade det som inte borde fått inträffa om han fått adekvat läkarvård ett år tidigare. Ett mirakel att han överlevde en akut svår operation om än med förödande komplikationer som förändrade livet för alltid.

Så småningom företogs en flytt till Stockholm för att komma närmare barnen och snart nog även barnbarn.

Tragedin med hans sjukdom gick hand i hand med glädjen att få uppleva sex barnbarn. Barnbarn som aldrig kände någon annan än en sjuk morfar, farfar men just på grund av sin sjukdom var han särskilt älskad av barnbarnen. Redan som riktigt små förstod de och månade alldeles extra om sin morfar och farfar som vi nu alla önskar en fridfull vila.

Hustru Gun