Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Kerstin Jonsson, Torvalla, 77 år

Kerstin Jonsson, 77 år, bosatt i Torvalla, lämnar efter sig dotter, barnbarn, övrig släkt och vänner.

Kerstin är född och uppvuxen i Åse, Trångsviken, med föräldrarna Halvar och Hildur samt brodern Nils-Erik. Sin realexamen tog Kerstin i Järpen och flyttade därefter till Östersund för arbete.

Under sin tid i Östersund träffade Kerstin Ivar, de gifte sig 1957 och fick tillsammans barnen Janne och Berit. Åren 1958-1962 bodde familjen i Lycksele där Kerstin jobbade som domstolssekreterare på tingsrätten. Vid flytten tillbaka till Östersund fortsatte farmor/mormor att arbeta på tingsrätten där hon trivdes bra och blev kvar fram till pensioneringen. På Frösön byggdes det egna huset med hjälp av Kerstins pappa Halvar, där fick också trädgårdsintresset blomstra.

Vår farmor/mormor Kerstin levde ett aktivt liv, innehållande allt från fallskärmshoppning till fjällturer med fiske, svamp och bärplockning. Släkt och familj har därför blivit bortskämda med världens godaste hjortronsylt, för att inte tala om hennes svampstuvningar! Vi barnbarn har haft en trygg plats hos farmor/mormor, där vi alltid känt oss uppskattade och välkomna.

Kerstin var estetiskt lagd, med ett stort intresse för sömnad och stickning, hon var även väldigt duktig på att teckna.

Som pensionärer var Kerstin och Ivar intresserade av att lära sig nya saker, bland annat genom engelska- och datakurser samt utlandsresor. Ett stort engagemang har också funnits för Hjärtlungfonden och föreningen Jämtkatten.

2012 var ett tungt år för Kerstin då både maken Ivar och sonen Janne gick bort, men hon kämpade på och levde därefter tillsammans med sin trogna vän, katten Sally.

Vår farmor och mormor Kerstin fick ett stilla avslut och har nu fått återförenas med sitt livs stora kärlek.

Barnbarnen genom

Eva och Jennie