Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Kerstin Åhlander, Bräcke

På kvällen den 27 juli, en av årets varmaste och finaste sommarkvällar, somnade Kerstin Åhlander fridfullt in omgiven av sina båda döttrar Emma och Karin. Kerstin blev 81 år och tio dagar.

Kerstin Åhlander växte upp på en trafikskola i Bräcke, Jämtland, som hennes far drev. En trafikskola som Kerstin sedan tog över och drev i mer än 30 år.

Hon var en av landets första kvinnliga trafiklärare och hon var en uppskattad pedagog.

Kerstin var en mycket konstnärlig person. Hon tecknade, målade och ägnade sig åt textilt hantverk på sin fritid. Hon arbetade dessutom en tid som kartriterska åt Lantmäteriet.

Kerstin var också engagerad både politiskt och inom Sveriges Trafikskolors Riksförbund (STR) där hon var ordförande för Jämtlandsföreningen under många år. Hon var ordförande för Moderaternas Bräckekrets, vice ordförande i Bräcke kommunfullmäktige och ledamot i kyrkorådet i Bräcke.

1965 gifte Kerstin sig med Lars Åhlander från Nyhem utanför Bräcke och de fick två döttrar tillsammans. Kerstin och Lasse delade ett stort musikintresse och ett stort friluftsintresse. De vistades ofta i skog och mark för att fiska och plocka bär. I slutet av 1960-talet köpte de ett hus i Handöl, i Västjämtland, där de tillbringade många härliga dagar på fjället och på Ånnsjön med familjen, släkt och vänner.

Alla vi som kände Kerstin kommer att minnas henne som en glad, öppen och generös person som gärna bjöd på sig själv och som gärna bjöd in andra i sitt liv.

Kerstin kunde ta alla, man kände sig alltid välkommen och uppskattad i hennes sällskap. Hon hade alltid nära till skratt.

Hon gillade livet, helt enkelt.

Kerstin sörjs närmast av döttrarna Emma Åhlander Hansson och Karin Åhlander Lindwall med familjer.

Joacim Lindwall