Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Karin Bränngård, Stugun

Karin Bränngård leder nu himlakören. Vi hör hennes sång, trall, kauking och visslande i vindens sus, i gräsets och lövens brus, i fåglars melodier, även i skatans skratt och kråkans krax.

Undra, om hon inte redan har ett blomland där uppe. Sitter i himlagräset bland prunkande petunior, astrar, luktärter och tagetes, som hon satt frön till och skolat med all kärlek en sann trädgårdsälskare kan uppbringa.

Och jordgubbsplantor - en söt jordgubbe kan ju ingen motstå! Oj, vad vi hennes vänner kommer att sakna hennes generösa gåvor av sticklingar och trädgårdsprodukter av alla slag.

Karins musikalitet och låtskrivarförmåga. Tänk alla de fantastiska uppvaktningssånger, som hon fått oss alla att hejdlöst glatt sjunga med i. Så ömsint genialt hon framhävt stort och smått i våra liv.

Karin var aldrig rädd för besvär. Alltid ställt upp när det behövts en insats, en hjälpande hand. Alltid haft en plats i bilen till lockande konserter eller kanske quiz. Påläst, nyfiken.

Bakat till körfika, till skolfika, vävfika, biblioteksfika. En god fika förhöjer livet. Lusten att uppträda. Sketcher - oftast skrivna av henne själv - uppförda i körsammanhang eller på kalas, på personalträffar.

Karins engagemang i jamtska språket. Oförtrutet ivrig att hitta och samla målande ord på jämtska. Att använda och överföra ord och uttryck till unga.

Karin, Karin, vilken glädjespridare. Och så melodikrysset och korsorden. Så många telefonsamtal om hjälp med lösningar. Alltid villig att dela med sig.

Bland alla sånger vi delat, kommer en alltid att var mest Karin: "Vänskap" med text av Ulla Hornborg. Den sången var vår körs signaturmelodi och texten påminner oss om hur viktig vänskap är. I vårt fall blev vänskapen en livets gåva.

Karins vänner genom Birgit Wall