Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Kaj Blomkvist, Sönneråsen

Kaj Blomkvist, en legendarisk och färgstark profil från Sönneråsen vid Bispgården, har efter en kort tids sjukdom lämnat oss, 57 år gammal.

Annons

Han har varit verksam över nästan hela världen men sin fritid har han i första hand tillbringat i östra Jämtland och i Thailand.

I Thailand hittade Kaj sitt livs kärlek, sin livskamrat och fru Smai, som tragiskt gick bort för två år sedan. Kaj hade en känsla för fina platser och byggde därför upp fantastiska boenden med gården i Böle och huset i Pattaya som kronor på verket.

Han har alltid varit en lysande entreprenör och haft många och framgångsrika företag inom vattenkraft, jordbruk, hotell och restaurang. Några exempel är Kajs kraftmontage, risfälten i Norra Thailand, hotellet i Bispgården och restaurangerna vid Thaipaviljongen i Utanede.

Kaj var hela tiden väldigt positiv och drivande och därför omtyckt av skolkompisar, lumparkompisar, vänner och kollegor. Med sin starka karisma och sitt stora hjärta gjorde han stort intryck på alla i sin närhet. Ett exempel på detta var när han blev utsedd till årets soldat vid pansartrupperna i Boden 1983.

Han uppskattade naturen och är mer eller mindre uppväxt i skogarna och vid sjöarna i östra Jämtland. Vi är många som tack vare Kaj bär med oss härliga minnen från älgskogarna kring Mjösjön och från fiskesjöarna runt Digerlemmen.

Han var också en hängiven motorfantast med särskilt gott öga till amerikanska bilar från 1950- och 60-talen. Hans bilar har vunnit många priser på utställningar runt om i Sverige.

Vi kommer att sakna vår käre vän, granne, fiske- och jaktkamrat.

Det är inte alla förunnat att vara en sådan färgstark person som du var, vi är många som saknar dig.

Grannen och barndomskompisen

Mikael Linde