Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Jorun Dahlström Östersund

Jorun Dahlström, född Bjerkan, var född på Frei i Möre Romsdals Fylke, Norge 1926 och växte upp i en syskonskara om åtta barn.

Föräldrarna var utbildade lärare och familjen flyttade runt till olika öar under Joruns uppväxt. Från Frei utanför Kristiansund ända upp till Lofoten under de första åren. På sidan av lärartjänsten bedrev familjen jordbruk.

Vid andra världskrigets början flyttade familjen till Bollia, fem mil norr om Molde. Efter krigets slut flyttade Jorun till Trondheim där hon utbildade sig och arbetade som sömmerska.

I början av 1950-talet kom Jorun till Sverige och Östersund där hon fick anställning som sömmerska på Unionens herrekipering. Där arbetade hon fram till 1970-talet. Därefter fick hon anställning som ändringssömmerska på Domus i Östersund. Hon blev kvar där fram till sin pensionering. Jorun var en skicklig och uppskattad sömmerska.

Jorun gifte sig med Sten Dahlström 1954 och sonen Björn föddes 1957. Familjen bodde de första åren på Prästgatan i centrala Östersund. 1963 byggde de ett fritidshus på Västbyn, Frösön där hon fick möjlighet till trädgårdsodling och andra fritidsintressen.

1973 flyttade familjen till en nybyggd villa i Odensala, där Jorun bodde kvar till för ett par år sedan då hon flyttade till Brevbärarens äldreboende på Frösön. Hon trivdes bra även där och kände sig hemma under de sista åren i hennes liv.

Jorun växte upp i en religiös familj och engagerade sig flitigt i Pingstkyrkan i Östersund. Hon var en glad, godhjärtad och omtänksam person som gärna tog fram sin gitarr och sjöng en visa och som alltid ville hjälpa andra.

Jorun kommer att saknas mycket av sin familj.

Björn Dahlström och Annika Persson

Barnbarnen Felix och Petter Dahlström Persson