Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Irene Sundin, Ytterån

Irene Sundin somnade in lugnt och stilla den 14 december.

Irene föddes som äldst av tio syskon i Ytterån 1930 och var sin hemby trogen hela livet till dess att kroppen inte orkade, och hon tillbringade de tio sista månaderna på äldreboende.

Irene gifte sig redan 1948 och fick två barn, Jan och Ewa. Hon skötte hem och hushåll under många år.

Irene var oerhört intresserad av sin hembygd och även av ursprunget på sin pappas sida i Närpes i Finland. Hennes knivskarpa minne hade hon i behåll in i det sista och hon följde med i allt som hände i sin närmaste omgivning samt i världen. Det var imponerande att hon enkelt och lätt kunde komma ihåg händelser och namn på allt och alla och in i det sista kunde hon berätta om händelser i Ytterån med omnejd.

Irene hade tillsammans med maken Lars-Erik ett stort intresse för Mus-Olles museum och tillbringade många ideella timmar där med allehanda göromål. Irene var även en mästare på handarbeten, stickning, virkning, broderier, läderarbeten och mycket annat. Inte ett felstygn eller felmaska tolererades i hennes skarpa blick och otaliga tröjor, strumpor och annat skickades ut till många omkring henne.

En lång livsgärning är tillända och på samma anspråkslösa och stilla sätt som hon har levt har hon nu lämnat jordelivet. Det blir tomt.

Ewa