Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Ingrid Lundberg, Östersund

Vår vän och föreningsmedlem Ingrid Lundberg har lämnat oss, fyra dagar innan sin 93-årsdag, efter ett långt liv tillsammans med sin make Lars Lundberg.

Annons

Med sitt gemensamma intresse för svamp var båda med som grundare och initiativtagare till Östersunds mykologiska förening 1977. De var naturligtvis aktiva medlemmar i föreningen under många år, Lars som ordförande under de första 20 åren, Ingrid som utflykts- och svampkursledare och med sin kunskap om medlemmarna var hon under många år även viktig i valberedningen.

Ingrid var också en flitig fotograf, bilderna från föreningens aktiviteter sattes med god ordning och med upplysande text in i album. I den jubileumsskrift som sammanställdes inför föreningens 40-års jubileum 2017 är flesta bilderna från hennes album.

Ingrid deltog 1980 i en veckolång kurs i Borgsjö som anordnades av Statens skola för vuxna i Härnösand, den första i sitt slag med central satsning på svamputbildning, och fick räkna sig till de allra första svampkonsulenterna. Målsättningen med kursen var att utbilda cirkelledare med kompetens att undervisa i studiecirklar, anordna svamputställningar med mera. Både Ingrid och Lars var länge med på utflykter och resor och deltog i föreningens svamputställningar på olika sätt tills för endast ett par år sedan.

Ingrid har med sin kunskap och pedagogik varit en uppskattad medlem i föreningen och saknaden kommer att vara stor bland de medlemmar som fått lära känna henne.

För Östersunds mykologiska förening

Karin Kellström