Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Inger Edenteg, Rödön

Inger har efter en tids sjukdom lämnat maken Sverker, barnen Johan, Karin och Maria med familjer i stor sorg och saknad.

Hon växte upp i Föllinge som ensambarn och tog studenten i Strömsund där hon också träffade Sverker. Nu i maj firade de sin 50-åriga förlovningsdag.

Inger var en sann natur- och friluftsmänniska. Hon älskade fjällen sommar som vinter. Paddlade kanot, åkte skridskor, cyklade, åkte skidor, bland mycket annat.

Inger åkte långa Vasaloppet för två år sedan och cyklade hela pilgrimsleden förra sommaren med tält och trangiakök. I påskas åkte hon dagligen milspåret i Årebjörnen, där hon även lotsade kusinen Kalle från Australien runt i spåren.

På senare år gjorde hon många långturer på skoter i olika delar av fjällvärlden.

Längre resor med bil i Europa, Canada och USA tillhör favoritminnena.

Ett antal turer inom Sverige blev det också med egen HD.

Inger gillade att tova, växtfärga, dekorationsmåla och trädgårdsodla. Hon sydde även sin egen hembygdsdräkt – Föllingedräkten.

Musik var också en av hennes favoritsysselsättningar. Hon spelade piano sedan unga år och lyssnade sina sista veckor väldigt mycket på lugn klassisk musik.

Inger var en sprudlande glad inspirationskälla, som med sin sprallighet och otaliga spratt roat vänner och bekanta överallt.

Barnen fick en uppfostran i andan av att bli starka och självständiga. Inger lämnar ett stort tomrum efter sig och hennes sista önskan var att vi alla i familjen ska ta tillvara livet och fortsätta att ha roligt.

Sverker

Johan, Karin och Maria med familjer