Han blev därefter en av stöttepelarna för verksamheten främst under 80- och 90-talen och var en flitig deltagare i svamputflykter, inventeringar och utställningar. På utflykterna kommenterade han gärna intressanta fynd av både svampar och växter.
Ingemar var gymnasielärare i biologi och kemi och hade därför mycket att lära ut om biotopernas betydelse för svampfloran och växtsamhällena.
Ibland behöver man mikroskop för en säker artbestämning av svampen. Det kan till exempel gälla att mäta sporstorlek eller att undersöka hur vissa kemikalier färgar sporerna hos en del arter. Det var en tillgång att i föreningen ha en entusiastisk lärare, som lärde flera av oss att handha mikroskop och alltid fick fram erforderliga kemikalier. Bland annat ordnade Ingemar en kurs i mikroskopering av svampar för cirka tio deltagare – något som var mycket uppskattat. Kursen omfattade 15 timmar sammanlagt under fem träffar.
Ingemar var mycket uppskattad i föreningen för sitt vänliga och hjälpsamma sätt. Hans kunnighet i biologiska sammanhang var inspirerande. Ingemar var också en god fotograf. Stämningsfyllda bilder på växter och svampar gav lyskraft åt hans kåserier.
Saknaden är stor.