Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Inga-Britt Hedberg, Ytterhogdal

Vår älskade mor Inga-Britt Hedberg har lämnat oss i en ålder av 93 år.

Hon är född i Ljusdal och växte upp på en gård i Färila som fosterbarn. Efter avslutad skolgång gick hon en utbildning på en hushållsskola i Stockholm.

1939 flyttade hon till Ytterhogdal. Där arbetade hon bland annat som barnflicka och med hushållsarbete. Där träffade hon också vår pappa Sten Hedberg och de gifte sig 1942.

Mamma trivdes fantastiskt bra i Hogdalsbygden, och blev byn trogen resten av livet.

Hon arbetade flitigt i hemmet med att ta hand om oss tre barn, farfar ingick också i hushållet.

Efter tredje barnet föddes 14 år senare, vår lillasyster Britt-Inger till allas vår glädje.

Mammas stora intresse förutom familjen, var att vistas i skog och mark med bland annat bärplockning och även hundpromenader. Hon ägnade sig också mycket åt att väva fina trasmattor, virkning och att sticka sockor åt hela familjen. I övrigt var barnbarnen det stora glädjeämnet, hon var så stolt över deras framgångar.

Vår syster Britt-Inger avled 39 år gammal, vilket var en svår sorg för oss alla. Senare avled far 86 år gammal, men trots sorgen var mamma en mycket tapper och omtänksam person. Hon klarade sig igenom de tunga åren tack vare sin humor och positiva läggning. Hon hade nära till skratt, med glimten i ögat skojade hon gärna med oss.

Sista åren blev hon drabbad av demenssjukdom och vistades på Svegs sjukhem. Där fick hon mycket god omvårdnad, av den omtänksamma och duktiga personalen.

Vår bror Bengt omkom 20 oktober 2013, men då var mor inne i sin demenssjukdom.

Trots sjukdomen behöll mamma även under de sista åren på sjukhemmet sin humor och sitt glada sätt.  

Mamma saknas av oss barn och barnbarn.

Vi kommer alltid att minnas henne med stor tacksamhet och värme.

Barnen