Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Hans Wallehed, Dvärsätt

Hans Wallehed, Dvärsätt, har i en ålder av 74 år lämnat oss, familj, släkt och vänner. Närmaste anhöriga är barnen Susanne och Per-Ola.

Hans växte upp tillsammans med mamma Ingrid och pappa Olle. Han arbetade på sommarloven och efter sin skolgång på föräldrarnas Shell-station i Dvärsätt. Efter pappans tidiga bortgång 1972, i en ålder av 52 år, övertog Hans familjens bensinstation/serviceverkstad och fortsatte driva den tillsammans med sin mamma.

1965 gifte sig Hans med Inga-Britt (Bittan). Tillsammans fick de barnen Susanne och Per-Ola (Pelle). Det bestående minnet av Hans är hans positiva inställning och förmågan att glädja både vänner och närstående. Han var mycket barnkär och blev följaktligen en omtyckt kompis för de älskade barnbarnen Jacqueline och Selmali.

Hans fick en stor skara vänner, delvis genom sin förstklassiga service av bilar och snöskotrar på Shell-stationen. Denna rörelse var alltid en populär träffpunkt i Dvärsätt. Bröderna Olausson och andra tävlingsförare för snöskotrar hade i Hasse en trogen stöttepelare med professionell uppbackning. 1992 fick Hans anställning på Elektrodiesel (Meca) som resande säljare och han överlät i samband med detta Shell-stationen till sonen Pelle. Parallellt med sitt arbete på Meca hjälpte han även dottern Susanne som under många år drev Avagarden i Dvärsätt - tidigare Ranågården.

Hans fritidsintressen var fritidshuset i Åkersjön och golf. Han lade ner stort engagemang i starten och uppbyggnaden av golfbanan i Dvärsätt och han var under många år en aktiv och omtyckt medlem i Förenade Gamla Druidorden, logen Derva i Östersund. Hans hade även ett stort musikintresse och var under en period medlem i kyrkokören på Rödön.

Hans och Inga-Britt gick skilda vägar 2003. 2010 flyttade Hans ihop med Kerstin som han levde tillsammans med till 2016.

Vi var många som firade 70-årsdagen i maj 2015 vid en mottagning på Avagarden. Redan då visste vi och kunde se att Hans tidigt fått problem med att vara påverkad av Alzheimer. Detta resulterade i att han i juni 2017 fick en plats på Solbacka äldreboende i Föllinge. Han fick där en fin och mycket varm omvårdnad de sista åren tills han den 20 december somnade in.

Vi har så varma och ljusa minnen av Hasse – hans varma hjärta, hans glada lynne, hans upptåg, glimten i ögat och hans förmåga att glädja alla i sin närhet.

Barnen Susanne och Per-Ola

samt vännerna Thomas Björklund och Bob Persson