Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Folke Ledin, Krokvåg

Vår älskade make, pappa, morfar och farfar Folke Ledin har avlidit i en ålder av 83 år.

Folke föddes i Ammer, intill Ammerån, i mitten av en syskonskara på sju. Han miste tidigt sin mamma vilket gjorde att syskonskaran och pappa Albert blev en mycket sammansvetsad familj. Efter skolgången började Folke ett långt och verksamt yrkesliv. Starten blev som dräng på en av Ammers stora bondgårdar och fortsatte med skogsarbete innan han så småningom blev anställd vid utbyggnaden av Ramsele kraftstation.

I slutet av femtiotalet började Folke som chaufför hos sin bror Gösta som hade åkeri och körde timmer. Efter några år hade verksamheten växt, så Folke och Gösta skaffade var sina lastbilar och Folke fortsatte fram till sin pensionering att köra timmer och hade under alla år som företagare minst en anställd.

I början av sextiotalet gifte han sig med Barbro och för tre år sedan firade de guldbröllop. De fick tillsammans barnen Per och Jenny-Ann och senare kom fyra barnbarn, som blev hans nya ögonstenar. Folke månade också mycket om de fyrfota familjemedlemmarna, där både hundar och katter ingick.

Folke hade två stora fritidsintressen, fiske och matlagning. Otaliga är dagarna och nätterna som han tillbringat längs Ammerån och Indalsälven. I Indalsälven var det främst sträckan nedströms Gammelänge kraftverk till Ammeråns mynning som han fiskade från sin båt. Han gjorde även fisketurer i fjällvärlden men ansåg alltid att Ammerån och Indalsälven var de bästa vatten man kan tänka sig.

Intresset för mat och matlagning fanns hela tiden. Han testade gärna nya maträtter och deltog bland annat ifrån starten i matlagningsgruppen Spispojkarna, en grupp som funnits i mer än tjugo år och fortfarande är aktiv.

I slutet på sjuttiotalet byggdes fritidshus i Gräftåvallen som familjen ägde tillsammans med svåger och svägerska och gärna vistades i.

Folke drabbades för några år sedan av sjukdom men förutom den sista månaden har han vistats i hemmet.

Folke lämnar ett stort tomrum efter sig hos familj och en stor vänkrets.

Barbro, Per och Jenny-Ann med familjer