Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Elsa Ohlsson, Östersund, 89 år

Elsa Ohlsson, Östersund, avled den 19 april 2014 i en ålder av 89 år.

Elsa föddes i Vilhelmina den 10 augusti 1924 som äldsta barnet till Signe och August Lundgren. Hon fick senare en bror Einar och en syster Margareta.

Elsa växte upp och gick i skolan i Vilhelmina, där vi träffades som grannar 1936. Med åren blev Elsa och jag som två systrar.

Elsa flyttade i början av 1940-talet till Östersund. Staden som blev hennes hemstad ända till hennes död.

I Östersund träffade hon maken Kurt Ohlsson. Båda arbetade på Statens järnvägar. Elsa bytte senare myndighet och arbetade under större delen av sitt yrkesverksamma liv på Trafikverket.

Paret Elsa och Kurt trivdes tillsammans inte minst ute i naturen och de vistades ofta i sitt fritidshus i Duved. De fick en son, Christer, som tillsammans med hustrun Ulla gav Elsa barnbarnen Cecilia och Andreas.

Det var midsommarveckan 1936 som vi för första gången träffades. Det var min första dag i Vilhelmina och vi blev goda vänner från första stund. Under nästan 80 år har vi haft ett umgänge som systrar och efter våra pensioneringar reste vi på somrarna runt tillsammans i Sverige och Norden.

Elsa hade ett gott hjärta som uppskattades av alla släktingar, vänner och arbetskamrater.

Jag minns henne med tacksamhet.

Vera Andersson, född Tengmark

Stockholm