Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Einar Thuné, Östersund

Einar Thuné, Östersund, har avlidit i en ålder av 89 år.

Han kommer för oss i familjen att för alltid att vara ihågkommen som den glada, omtänksamma, snälla och humoristiska människa han var. Alltid med glimten i ögat och full av liv. En aktiv och mycket social person. Men samtidigt ödmjuk och som aldrig framhävde sig själv.

Hans arbete som kioskinspektör inom Pressbyrån och sedan transportchef inom Presam, innebar mycket bilkörning runt om i Sverige och glädjen med att köra bil, fortsatte att vara ett stort intresse för honom även sedan han gick i pension.

Dans och musik har varit en mycket stor del av hans liv, ja en stor passion och han har lärt många jämtar att dansa gammaldans. Att spela dragspel började han med i tidiga år i sin barndomsby Kluk i Mattmar, där han växte upp. Han var den första att spela till barngrupperna i Östersunds folkdansgille och har efter det spelat i både Tiljans spelmän och Verknuffaran i många år, ända tills pandemin satte stopp för det. Att spexa tyckte han om och medverkade i alla jubileumsrevyer som Östersunds folkdansgille har haft. En förening som låg honom varmt om hjärtat och där han haft många olika uppdrag under årens lopp.

Fiske var ett annat stort intresse för honom, både sommar och vinter och vi minns fortfarande alla härliga fisketurer han tog med oss på. Det var han som lärde oss barn passionen med att åka skidor både på längden och utför. Ja, glädjen med att vistas i naturen. Vi har så många glada minnen med honom, när vi varit ute på olika upptåg och han har alltid funnits där för oss och ställt upp.

Hans konstnärliga ådra har visat sig på många sätt, bland annat i fint textade kort och tavlor han målat.

Saknaden efter honom är stor.

Familjen