Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Carina Aspenby, Frösön, 56 år

Morgonen den 12 maj somnade Carina lugnt och stilla in i sitt hem med sin familj omkring sig. En varm och omtänksam vän har lämnat oss och det är med sorg orden skrivs.

Carina föddes i Östersund och var yngst av fem syskon. I slutet av 1960-talet flyttade hon till Brattåsen, Hallen, och gick skolan där. På somrarna var hon med Elsa i Galåbodarna.

Carina träffade Örjan och deras första hem var i Brunflo. Döttrarna Pernilla och Evelin föddes. Flytten gick sedan till huset i Månsåsen och dottern Carolin föddes.

De hade ett öppet och trevligt hem där alla var välkomna över en kopp kaffe medan barnen lekte. Carina var också en av dem som började med bjudningsbalerna i Månsåsen som blev så populära.

Paret gick så småningom skilda vägar men såg alltid till flickornas bästa.

Carina träffade sedan sin nuvarande make Sten och bosatte sig på Frösön. Tillsammans fick de dottern Elin.

Fler vänskapsband växte fram genom samvaro och med vardagliga samtal mellan vuxna och barn.

Carina arbetade inom vården där hon trivdes med att ge bästa möjliga vård med noggrannhet och värme. Hon var omtyckt för sitt glada och trevliga sätt mot både vårdtagare och arbetskamrater.

Njutning hittade hon i matlagning och bakning, med nya recept där hon använde närodlade råvaror och kryddor. När hon hade tid hjälpte hon gärna Carolin med bestyren på Strömbacka kvarn.

Lugnet fann hon i naturen och hon hade gärna lite fika med sig. Hon plockade svamp och bär, som hon sedan åkte hem och syltade.

Husvagnslivet gav alltid ny energi. Vintrar i snörika fjäll och sommarturer till olika platser. Carina och Sten hittade sedan sin idyll på Sandvikens camping där de parkerade vagnen nere vid vattnet. Där blev det minnesvärda kvällar med familj, vänner och hund. Dansmusiken hördes antingen från husvagnen eller dansbanan.

Carina hade ett genuint intresse för andra människor, vilket gav henne en stor vänkrets. Hon var alltid mån om nära och kära med förståelse och en hjälpande hand.

Mycket glädje fick hon av sina barnbarn, vilket hon gärna delgav oss.

Det har varit en glädje att få ha Carina som vän och våra tankar går nu till maken Sten, barn, barnbarn, mor och bröder.

Vännerna

Birgitta och Eva