Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Bo Forsgren, Kyrktåsjö

Bo Forsgren, Kyrktåsjö, har genom en olyckshändelse avlidit, 74 år gammal.

Annons

Första gången jag träffade Bo var 1963 i Härnösand. Han studerade vid Härnösands tekniska gymnasium och jag arbetade på ett arkitektkontor. Efter den första träffen kom vi att under de följande 51 åren träffas med jämna mellanrum. Först i Härnösand och sedan i Örnsköldsvik.

Så småningom blev det resor till Tärnafjällen. Tillsammans började vi fjällvandra och gick upp på de högsta topparna i Tärnafjällen, bland annat norra Sytertoppen. Bo älskade de här toppbestigningarna. Vi gick också upp på Kebnekaises sydtopp tillsammans med Sarita och Mats Nordström. Med åren har vi, på grund av stigande ålder, fått hålla oss till lägre toppar. Så även i år.

Bo kom till oss i Klippen, Hemavan, onsdagen den 20 augusti. På torsdagen blev det svampplockning och på fredagen gjorde vi vår sista fjällvandring tillsammans. Vi gick upp till kalfjället på norra Storfjället och vandrade i ett strålande höstväder. Både Bo och jag var otroligt nöjda med vår toppbestigning. Då visste jag inte att vi just hade avslutat vår sista fjällvandring tillsammans. På lördagen åkte Bo tillbaka till Kyrktåsjö, mest för att han saknade sin katt, Otto. Bo var en stor djurvän och älskade katter. Han ringde till oss efter hemkomsten och var så glad för att Otto hade mött honom.

Måndagen den 1 september ringde Bos bror och berättade det overkliga, att Bo hade dött efter en olyckshändelse. Han fick därigenom avsluta sitt 74-åriga liv på föräldragården på Skänknäsberget.

Vi har förlorat en trogen vän, som vi alltid kommer att minnas.

Tack Bo för alla år som vi har fått tillsammans. Vila i frid.

Familjen Nordström genom Tord