Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Bo Björklund, Njurunda

Bo Björklund, Njurunda, somnade efter en kort tids sjukdom in den 2 mars i kretsen av sina närmaste.

Han sörjs närmast av hustrun Linnéa, döttrarna Ethel och Bodil med familjer.

Bosse blev 85 år gammal.

Bo, eller Bosse som han allmänt kallades, föddes den 14 augusti 1934 i den lilla byn Gruvan utanför Hallen i Jämtland som tredje barn i en syskonskara på sex personer.

Föräldrarna Fabian och Greta drev ett litet jordbruk hemma på gården där det var naturligt för barnen att tidigt lära sig hjälpa till.

Efter skolgången på Gärdsta byskola och några års jobb hemma på gården flyttade Bosse som 18-åring till Ludvika för att jobba på Asea. Efter två år i Dalarna återvände han hem till gården och sedermera militärtjänstgöring.

Därefter gick flyttlasset norrut, till Messaure utanför Jokkmokk, där han jobbade med kraftverksbygget.

När bygget var klart kom han åter hem till Gruvan och började jobba som lastbilschaufför. 1960 träffade Bosse så sin livskamrat Linnéa. 1962 gifte de sig och samma år kom första dottern, Ethel, till världen.

Chaufförsjobben i Jämtland var dock få och 1963 flyttade de ner till Njurunda, där jobben var fler. Efter en tid startade Bosse eget åkeri.

Året därpå kom andra dottern, Bodil. 1977 byggde de hus i det då nybyggda området Forsa i Njurunda, där han blev kvar livet ut.

De sista cirka 15 åren av yrkeslivet innan pensioneringen 1999 tillbringade han på dåvarande Gränges Aluminium, numer Kubal, i Sundsvall.

För Bosse kom familjen alltid i första hand. Därutöver odlade han framför allt ett stort trädgårdsintresse och har bland annat anlagt ett otal trädgårdar i Njurundaområdet.

På den egna trädgården låg aldrig ett grässtrå fel.

Ett annat stort intresse var hundar, där han och Linnéa under flera år hade egna greyhounds. Under de åren var Bosse engagerad i hundkappsklubben och var en stor kraft bakom tillkomsten av hundkappbanan vid Midlanda.

Fanns tid över satte Bosse sig gärna med en bok där han var en allätare.

Som person var Bosse väldigt omtyckt, inte minst för sin hjälpsamma personlighet. Ingen uppgift var för svår och det fick ta den tid som behövdes. Det viktigaste var att slutresultatet blev bra. Genvägar accepterades inte då det var av stor vikt att arbetet blev noggrant utfört.

Bosse efterlämnar hustrun Linnéa, döttrarna Ethel och Bodil, fyra barnbarn, fyra barnbarnsbarn samt övrig släkt och vänner.

Linnéa, Bodil och Ethel