Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Björn Westermark, Lit, 85 år

Förre skolläraren Björn Westermark har lämnat oss efter en tids sjukdom.

Björn växte upp i Nordmaling, Västerbotten, som mellanbarnet av tre syskon. Efter folkskolan flyttade han till Umeå och arbetade några år, innan han studerade vidare och så småningom började en lärarutbildning vid Umeå seminarium. Där träffade han även sin blivande livskamrat Inez.

1957 gifte de sig, tog samma år examen och flyttade till Laxsjö. De blev sedan bygden trogna i hela sitt yrkesliv.

Fritiden ägnades åt resor och friluftsliv. De köpte även Björns föräldrahem och där tillbringades sedan de flesta somrarna.

1969 föddes sonen Per.

1994 blev Björn änkling och några år senare flyttade han till Lit där sedan han bodde till sin bortgång.

Björn var en föreningsmänniska och idrotten låg honom varmt om hjärtat. Ända till de sista åren var han verksam som uppskattad kursledare inom SPF/Lit.

Ett annat stort intresse var finsnickeri och lite varstans i länet kan man se de blåvedslampor och klockor som blev lite av en specialitet.

En plats Björn gärna återvände till var fritidshuset vid Hotagensjöns strand i Laxviken, som han renoverade från grunden. Det var även utgångspunkten för alla båtturer som vänner och bekanta bjöds på.

Vi kommer att minnas Björn som en varm och generös människa som alltid hade en hjälpande hand ledig.

Sonen Per