Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Bertil Gisslén, Hammarstrand

Bertil Gisslén, Kullsta, Hammarstrand, har lämnat oss i en ålder av 87 år.

Bertil växte upp på gården i Kullsta, som i mer än 80 år skulle vara hans hem.

Föreningslivet betydde mycket för Bertil. I tidiga år kom han i kontakt med Sveriges Lantbruksungdom (SLU) och där blev han en trogen medlem.

I skogsägarrörelsen fanns han med och i Bondeförbundet, numera Centerpartiet, fann Bertil stark tillhörighet och satt i många år i såväl kommunfullmäktige som kommunstyrelsen i Ragunda.

Engagemanget inom nykterhetsrörelsen blev livslångt och Bertil hade i mer än 50 år styrelseuppdrag i IOGT-NTO-föreningen Välkommen till frihet, i Hammarstrand.

I den stora renoveringen av Centrum på tidigt 1960-tal hade Bertil en spindelroll. Det gjorde honom även till dansarrangör inom föreningen med många danser på Centrum under 1960- och 70-talen.

Bertil satt med i IOGT-NTO:s distriktsstyrelse under ett antal år och gillade möten, stämmor och hade ett gott öga till Sällsjögården som i många år var i nykterhetsrörelsens ägo.

Det var på en resa till Sri Lanka i nykterhetsrörelsens regi som han mötte Sigrid, som var den som ändrade hans civilståndsstatus från ungkarl till gift. De fick mer än 40 år tillsammans innan hennes frånfälle i somras.

Inom kyrkan var Bertil ett aktat namn med uppdrag i kyrkoråd och kyrkofullmäktige i många år. Hans arbete med att skapa den nya kyrkogården var långvarigt och framgångsrikt och där kommer han nu att vila.

Vi är många som kring mötesborden träffat Bertil i olika sammanhang. Han var en trogen folkrörelsemänniska av den gamla stammen - han fattas oss.

Per Bergvall

Micke Westin