Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Bernt Stein, Östersund

Egenföretagaren Bernt Stein (född Paulsson), Östersund, har efter en lång kamp mot sjukdom avlidit i en ålder av 68 år.

Närmast anhöriga är hustrun Titti, som han ingick äktenskap med 1974, samt barnen Marcus, Frida, Robin och deras familjer.

Bernt växte upp i ett barnrikt område på Lottgatan i Östersund, med far och mor samt en yngre syster. På somrarna när barnflickorna hade semester tillbringade han och hans syster sina dagar i hytten på grisbilen som fadern körde. Det såldes smågrisar och hämtades också kreatur för slakt på Slakteriföreningen. Några somrar var Bernt också sommarbarn i Stugun och Alsen.

Hans stora intressen under uppväxten var fotboll och bandy där han utsågs till länets bästa junior i både bandy och fotboll. I den nya arenan i Östersund finns ett stort foto på Bernt i bandymundering.

Efter avslutad fotbollskarriär övergick han till att bli tränare i ett antal fotbollsklubbar i länet.

När äldsta sonen föddes byggde Bernt och Titti ett hus på farbror Olles potatisland i Lugnvik. Ett hus som skulle rymma ytterligare två barn samt så småningom även fem högt älskade barnbarn. Bernt och Tittis hem stod alltid öppet och välkomnade alla genom åren.

Efter många år som fritidsledare och fritidspedagog i Östersunds kommun startade Bernt 1992 Golvvärmebolaget i Odenskog som idag drivs av äldste sonen Marcus.

Bernt var även med och bildade fastighetsbolaget Svarven i Östersund AB där han jobbade som vd under en tid.

På lediga stunder spelade han golf på både Storsjöbygdens golfklubb och Frösö golfklubb där han även fungerade som ungdomsledare en tid. Han gjorde också ett stort antal golfresor i Sverige och utomlands med sina golfvänner. När golfsäsongen var över tillbringade Bernt och Titti gärna sin tid i fritidshuset i Storhogna.

Bernt hade ett stort och varmt hjärta och ömmade för de svaga i samhället. Han var en period övervakare och god man till dom som bäst behövde. Han var social och hade respekt för dom han mötte genom hela livet.

Relationen till barnen, Marcus, Frida och Robin, och de fem barnbarnen betydde allt för honom och han var innerligt älskad tillbaka.

Bernt lämnar ett stort tomrum efter sig och är oändligt saknad.

Systern BrittInger och vännerna Göran och Jan