Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Barbro Nyman, Krokom, 71 år

Vår älskade syster Barbro Nyman, Krokom, har lämnat oss i en ålder av 71 år. Hennes närmaste är maken Rolf, barnen Ulrika och Daniel med familjer samt katten Molly.

Barbro föddes i Östersund och flyttade vid 11 års ålder med familjen till Vaplan. Större delen av sitt yrkesverksamma liv arbetade hon vid äldreboendet Ranågården i Dvärsätt.

När barnen var små var det för Barbro husvagnssemester som gällde, såväl sommar som vinter. Då kopplade hon av och myste med sin kära familj. I många år delade Barbro även familjens stora engagemang i Heimkoke-, Jämt- och Östersundsrevyerna.

Att dokumentera fester och andra tillställningar med sin ålderstigna Instamatickamera var även ett kärt nöje. Hon tyckte om att odla blommor, de frodades och trivdes gott med hennes gröna fingrar. Allt spirade så vackert både inom- och utomhus. På hennes älskade altan växte plantorna till praktfulla konstverk. Barbro njöt av livets goda i form av vällagade middagar och kaloririka bakverk. Att bjuda dotterns kunder på frisersalongen på gott hembakat kaffebröd var något som hon gjorde med glädje.

Som person var Barbro glad, humoristisk och generös. Trots sin svåra sjukdom var hennes sista tid fylld av skratt och humor, ingen rädsla inför döden. Hennes rakhet var verklighet, det fanns inget att dölja. Hon var själv ett ljus i mörkret och gav oss anhöriga tröst och styrka under sin kamp mot slutet.

Syskonringen är nu bruten, vi känner tomhet och stor saknad. Aldrigheten har kommit in i våra liv:

– att aldrig få höra Barbros röst

– att aldrig få krama vår storasyster

– att aldrig få skåla tillsammans

Barbros resa här på jorden är över. Tillsammans med sina bortgångna vänner på andra sidan floden fortsätter nu humorn och skratten.

Barbro är med oss alla dagar.

Syskonen Staffan, Marianne, Björn